domingo, 8 de diciembre de 2019

Noticia de privacidade sobre o roubo de datos persoais



Coidado, aumentan os golpes para 

roubar fotografías e documentos dos 

usuarios


A compañía de ciberseguridade Kanspershy avisou nun informe oficial, 
sobre o elevado aumento de "Phishing" contra usuarios relacionados 
cos datos persoais, no terceiro trimestre do ano 2019.
O phishing prodúcese cando unha persoa usurpa os teus datos, e faise 
pasar por ti creando así unha personalidade fraudulenta.
Ainda que observaron máis ataques en busca de selfies, diminuiron con 
respecto o ano pasado.
Os países máis afectados polo phishing son Venezuela, Grecia e Brasil.





miércoles, 20 de noviembre de 2019

Markhor, Golfiño de Irrawaddy e O Peixe Mancha

Markhor



O Markhor é un mamífero que vive nos bosques montañosos do Himalaia. 






O seu nome significa en Persa "Comedor de serpes".

É o animal nacional de Pakistán.

Vive en alturas que oscilan entre os 600 e os 3600 metros nas montañas de 

Afganistán e Pakistán.







Mide ata 140 cm. de largo é 1 metro de alto, chega a pesar os 100 Kg, pero  a 

súa principal característica son os cornos, que nos grandes machos poden 

superar 1 metro de lonxitude.

É un mamífero hervívoro.







O período de xestación varia dende os 135 os 170 días é paren entre unha e 

dúas crías por camada.









Golfiño de  Irrawaddy


O golfiño de Irrawaddy é unha especie de cetáceo.

A súa principal característica é a cabeza redondeada que carece do peteiro 

característico do golfiños.






A cor da súa pel varia dende o azul grisáceo o gris medio ou azul claro.

Alcanza na súa madurez unha lonxitude de algo máis de 2 metros, chegando a 

pesar 120 Kg.

Poden chegar a vivir 30 anos.

O seu habitat atópase en zonas medianamente profundas nas costas do Océano 

Índico entre a India e Indonesía.

O período de xestación deste golfiño dura 14 meses, e as crías ao nacer miden 

metro de lonxitude e pesan uns 12 Kg.






Alimentanse de peixes, polbos, luras e outras presas deste tipo que se atopan 

 preto do leito mariño.











O peixe mancha

Tamén coñecido como peixe gota, peixe borrón, xanaira ou blobfish, pertence a 

familia dos peixes "Cabezas gordas".








Habitan en augas profundas entre 900 e 1200 metros fronte as costas da parte 

continental de Australia e Tasmania, así como en augas de Nova Zelanda.

A súa principal característica é que a carne deste peixe e maioritariamente 

unha masa xelatinosa, cunha densidade menor a da auga, o que lle permite 

flotar sobre o fondo mariño sen gastar enerxía nadando.

Mide entre 30 e 38 cm. É de cor crema.








Alimentase de ourizos de mar, crustaceos e moluscos.

A súa reprodución é ovípara, é e un feito extrano que custodian os seus ovos 

ata a eclosión dos mesmos.

En setembro do 2013 foi elexido como o " Animal máis feo do mundo".







O Gusano Calamar, Ave Picozapato e Serpe de Xarretera

O Gusano Calamar



Pertence a especie dos anélidos.

Alimentase de plancton.

Habita nas rexións abisais do mar de Celebes, entre as Illas Filipinas e 

Indonesia.

Vive a unha profundidade de entre 2000 e 3000 mts.






Mide uns 9 cm. e ten a cada lado do corpo 25 pares de "Remos Brancos" que lle 

axudan a desprazarse na auga xunto con 10 tentáculos que saen da súa 

cabeza, os cales lle dan unha apariencia de calamar, e de ahí ven o seu nome.

Os exemplares xóvenes son transparentes mentres que os adultos son marróns 

están recubertos dunha masa xelatinosa.












Ave Picozapato




O seu nome común daselle pola forma do seu enorme peteiro.

Pertence a familia dos pelícanos e dos alcatraces.







Alimentase de anfibios, vertebrados tales coma peixes e rás, crías de crocodilo, 

serpes de auga, roedores e crías de aves acuáticas.







Habita na zona este e tropical de África, en pantanos e ribeiras dende Sudán 

ata Zambia concretamente en  República Centroafricana, Ruanda, Sudán, 

Tanzania, Zambia, Congo, Sudáfrica, Uganda e tamén en Etiopía.

A súa reprodución é ovípara, as femias poñen de un a tres ovos nun niño 

construido a beira da auga, para mollar os ovos de vez en cando e así regular

a temperatura de incubación, que dura un mes.







Aos dous meses de idade as crías miden xa 1 metro de altura.










 Serpe de Xarretera



É unha das serpes máis fermosas que se coñecen polo seu corpo colorido.








O seu habitat atópase na costa de California, e no norte, sur e este da 

península de San Francisco.

Vive en bosques,campos, pradeiras, regatos, humedais, pantanos e estanques.








As femias chegan a medir ata 1 metro de lonxitude, mentres que os machos

non pasan dos 75 cm.

Aliméntanse básicamente de anfibios e miñocas da terra, peixes, roedores e 

pequenos páxaros.








Son ovovivíparas, é dicir, que teñen os ovos no seu interior e logo paren as 

crías, o tempo de incubación vai dos 2 aos 3 meses e prodúcese nos finais da 

primavera e comezos do verán. Nunha paridura poden nacer ata 80 novas 

serpes.










Non é velenosa para os seres humanos.

A miña primeira entrada

Ola a todos e a todas !!!!!!!!


Esta semana vouvos falar doutros animais, que viven noutros países e 

que descoñecemos, ou ainda non sabemos que existen, como a RÁ de 

Cristal  que puxen na anterior entrada.

A Rá de Cristal, A Espatula Rosada, O Lagarto Voador e O Gato de Pallas


A rá de cristal.


Coñécese con este nome, xa que a súa pel é transparente na parte inferior do 

seu corpo, o que provoca que poidamos ver os seus órganos internos se a 

miramos dende abaixo.





Esta rá é de tipo tropical. Soe vivir en América Central e en América do Sur.

Mide entre 1 e 3 cm.





Os adultos viven nas árbores alimentándose de pequenos insectos.

A súa reprodución é ovípara. Poñen entre 18 e 30 ovos, xeralmente no envés 

das follas das árbores.






A espátula rosada.


É unha ave de plumaxe vistosa que varía de cor, dende o branco amarillento ao 

rosado.






A súa principal característica é a forma do seu peteiro, que se expande en 

forma de culler.






É unha ave acuática, vive nas marísmas costeiras, lagoas e manglares de 

Florida onde atopa a base da súa alimentación ( pequenos peixes, camaróns, 

cangrexos de río, insectos acuáticos, moluscos e babosas e tamén come 

material vexetal coma raices e talos ).






A súa reprodución é ovipara,  poñen entre 3 e 4 ovos. O tempo de incubación é 

de 22 a 24 días.










O lagarto voador.


Pertence a familia dos reptiles, sendo orixinarios da Nova Guinea e Australia, o 

seu habitat situase nos bosques tropicais do suroeste de Asia, na India, Borneo 

e nas illas Filipinas.

A súa principal característica é unha membrana de pel que rodea o seu 

pescozo, a cal lle favorece cando da grandes saltos, como se fosen unhas ás.







Miden aproximadamente uns 80 cm. no caso dos machos. As femias soen ser 

máis pequenas.

Son carnívoros, ainda que tamén comen pequenos invertebrados e insectos.







Son de reprodución ovípara. As femias poñen entre 8 e 20 ovos que xeralmente 

eclosionan nos meses de decembro e xaneiro.










O gato de Pallas.

Tamén coñecido como gato Manul. O seu habitat situase en territorios moi fríos, 

xeralmente en Asia central, en países como Mongolia, o Tibet, Irán, Armenia, 

Rusia, Pakistán ou Nepal.

Viven en rexións con escasa vexetación tal coma estepas montañosas, 

pradeiras e desertos, en covas ou madrigueiras abandoadas por outros animais 

ou baixo formacións rochosas onde se atopan protexidos. 








Pertence a familia dos felinos sendo polo tanto carnívoro, alimentase de 

roedores, aves, coellos e lebres.








Mide entre 50 e 65 cm. sen incluir a cola, que pode alcanzar entre 20 e 30 cm.

As súas principais características son garras curtas, pupilas redondas, 

extremidades máis curtas e máis fortes que nos felinos da súa especie, pelaxe 

abundante.






O período de xestación dura de 66 a 75 días e as femias paren ata un máximo 

de 6 crías.